Seniorlaget tog sin första vinst! Bilder och resultat från helgen.

Det blev en härlig bordtennisdag i Stenungsunds Arena på Lördagen med ett väldigt lyckat sammandrag för seniorlaget.

Eds FF – Stenungsund 6 – 8

Första matchen spelades mot Eds FF. Laget som ställde upp var Per, Elvis, Fredrik, Simon och Martin.

Fredrik inledde mot Eds 1:a man och gjorde en bra match där flera set gick till skiljebollar, men han fick se sig besegrad med 3-0. Näst på tur var Per som spelade väldigt stabilt och kunde ta hem en 3-0 seger. I den tredje matchen var det dags för Simon att göra sin seriepremiär. Med ett starkt publikstöd och bra variation kunde han vinna sin match med 3-1. Elvis tog sig sedan an Eds 4:a och kunde ta en säker 3-0 vinst.

Inför andra singelrundan inledde Elvis med en tuff batalj mot Eds 1:a. I en supertight 5-settare fick Elvis se sig besegrad med 11-8 i avgörande set. Om Pers första match var stabil så visade han ännu mer kontroll i sin andra match där han vann med 3-0 med väldigt imponerande spel. Simon inledde sin andra match med att förlora första set för att sedan kalibrera sig och avsluta matchen med 11-2,11-8,11-5 och vinst med 3-1. Fredrik visade sedan sin matchrutin och tog en stabil 3-0:a.

I dubblarna kunde Stenungsund punktera matchen, men Per/Fredrik åkte på en 3-0 smäll mot ett väldrillat Eds-dubbelpar. Elvis/Simon såg också ut att gå på en mina efter att ha ha förlorat 1:a set och legat under med 9-6 i andra, men efter en starkt vändning till 11-9 kunde dom sedan vinna med 11-1 och 11-8 i sista setten.

Nu krävdes bara en seger för lagvinst. Per som hade familjeåtagande på eftermiddagen var tvungen att lämna och gav istället plats för Martin som slängdes rakt in i hetluften med match mot Eds mycket stabile 1:a. Han gjorde en tapper insats och visade i stunder vad han kommer kunna åstadkomma med mer träning i ryggen, men han besegrades tyvärr med 3-0. Nu riktades blickarna mot Elvis som hade chansen att stänga matchen. Det blev en tight match där Elvis vände till 1-2 och vindarna började blåsa rätt, men han fick tyvärr inte riktigt ordning på backhandspelet och förlorade sedan 4:e set. Ed trummade nu på. I näst sista matchen tog Fredrik ledningen med 1-0 efter ett kontrollerat set, men tappade tyvärr momentumet och åkte på 3st 11-9 förluster. I sista matchen var det då dags för lagens båda 4:or att avgöra denna match. Simon gjorde det aldrig speciellt spännande utan tog en rak 3:a med 11-7, 11-8 och 11-3 i setvinster.

Matchen var avgjord och Stenungsund tog sin första div4-seger!

Se alla matchresultat här

Stenungsund – Svanesund 2-8

I andra matchen väntade vår nära och kära granne Svanesunds GIF. Svanesund som har ett intressant lag med stabil rutin och ung talang.

Kort summerat så hängde Stenungsund inte riktigt med i denna matchen där orken lite grann satte sina spår. Simon och Fredrik tog varsin vinst i singlarna och trots några fina möjligheter i Simons 2-0 ledning mot Svanesunds 1:a så kunde Stenungsund inte riktigt stänga setten när det krävdes.

Elvis och Simon gjorde sedan en bra och underhållande dubbelmatch mot Svanesunds 1:a och 2:a som gick till skiljeset men trots en matchboll för Stenungsund så kunde Svanesund vända och vinna sista set med 12-10 och vinna hela lagmatchen med 8-2.

Se alla matchresultat här

Vi har nu jättemånga härliga upplevelser och situationer som vi tar med oss både som matcharrangör och som bordtennisspelare. Mot nya möjligheter!

1 kommentarer

Kommenterar avstängda